Solistički koncert pijaniste Pabla Rosija u Ruskom domu

© Ruski domBrazilski pijanista Pablo Rosi
Brazilski pijanista Pablo Rosi - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Brazilski pijanista Pablo Rosi nastupiće 25. novembra u Velikoj sali Ruskog doma u Beogradu. Na programu koncerta biće dela Franca Šuberta, Sergeja Rahmanjinova, Petra Čajkovskog, H. Vila Lobosa i Sergeja Prokofjeva, najavljeno je iz Ruskog doma.
Mlada zvezda brazilske muzičke scene, pijanista Pablo Rosi rođen je 1989. godine. Sa šest godina počeo je da pohađa časove klavira, a godinu dana kasnije debituje na takmičenju mladih pijanista u mestu Lageš (Santa Katarina, Brazil), gde osvaja prvu nagradu.
Sa prvim solističkim koncertom nastipio je s deset godina. Diplomirao je i magistrirao na Moskovskom državnom konzervatorijumu ,,Petar Čajkovski“ u klasi profesora Elisa Virsaladze. Drugu master diplomu stekao je 2021. godine na konzervatorijumu Mannes School of Music u Njujorku.
Rosi gradi uspešnu međunarodnu muzičku karijeru. Nastupao je na pozornicama prestižnih koncertnih dvorana u Evropi. Kao član ugledne engleske fondacije "The Keyboard Charitable Trust" u poslednjih pet godina održao je više od osamdeset resitala u Evropi, Sjedinjenim Državama, Africi i Latinskoj Americi.
Tokom prošlogodišnje sezone održao je solistički koncert u Njujorku, u čuvenom Karnegi Holu, kao i u drugim prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta.
Među dirigentima sa kojima je ostvario muzičku saradnju su Anton Nanut, Džejms Džad, Joav Talmi, Roberto Minčuk, Isak Karabčevski, Jeruham Šarovski, Nikolaj Djadjura.
Njegova diskografska ostvarenja dobila su izvanderne kritike, a obuhvataju snimke od solo klavira do kamerne muzike. Album "Villa-Lobos: Complete Violin and Piano Sonatas" u izdanju izdavačke kuće "Naxos" proglašen je za najbolji snimak kamerne muzike od strane proslavljenog Bi-Bi-Si Mjuzik magazina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala