- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Situacija je ekstremno zabrinjavajuća“: Nemačka za sankcije protiv Dodika

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad  Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da su sankcije mogućnost da se zaustave negativni politički tokovi u Bosni i Hercegovini.
Mas smatra da je situacija na Zapadnom Balkanu najgora od završetka ratova iz devedesetih godina i dodao da "postoje oni koji žele da dovedu u pitanje BiH", preneo je portal Kliks
Kako je kazao Mas, potreban je žustriji pristup, kao i da se razgovara o tome da li su sankcije način da se zaustavi trenutni razvoj situacije u BiH.
"Razvoj događaja je ekstremno zabrinjavajuć", kazao je.
Sankcije bi, rekao je, bile usmerene protiv onih koji dovode u pitanje državne strukture, i pokušavaju da ljude podstaknu na mržnju ili žele da da prekinu veze s EU.
"Dodik narušava arhitekturu Dejtonskog sporazuma. Mi u Evropskoj uniji ne možemo prema tome biti indiferentni", dodao je.
Mas ističe da Dodik, koji je najavio postupno povlačenje iz državnih institucija uključujući povlačenje iz vojske, narušava arhitekturu Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Da li se u BiH sprema kraj Dodika ili kraj NATO budućnosti Bosne, kakve su zaista perspektive izmena Izbornog zakona u BiH, ali i kakva je u svemu tome uloga Kristijana Šmita, Evrope i SAD, u emisiji „Prorok“ analizira prof. dr Dušan Proroković:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala