- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija prvi put lansirala avionske rakete sa bespilotnog helikoptera

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici
Ruski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
U Rusiji su održana prva testiranja bespilotnog udarnog helikoptera „Termit“ sa koga su lansirane korigovane avionske rakete dometa do šest kilometara, saopštio je Sputnjiku generalni direktor kompanije „Kronštat“ Sergej Bogatikov.
Na izložbi naoružanja „Armija 2021“ naučno-proizvodno preduzeće „Strela“ (deo 'Kronštata') predstavilo je helikopter bespilotnog tipa projekta „Termit“. Dron je demonstriran sa raketama S-8L koncerna „Kalašnjikov“.

„Rakete S-8L koje je predložio 'Kalašnjikov' zaista će biti uključene u naoružanje tog helikoptera. Prva testiranja uz primenu pomenute municije već su održana u okviru inicijativnog rada“, precizirao je Bogatikov.

Ovo je prvi put da su u Rusiji upotrebljeni bespilotni helikopteri sa raketnim naoružanjem.
Na forumu „Armija 2021“ Ministarstvo odbrane Rusije potpisalo je sa preduzećem „Strel“ ugovor o isporuci helikoptera bespilotnog tipa „Termit“. Tada je iz Ministarstva odbrane saopšteno da bi borbena avijacija trebalo da se isporuči Oružanim snagama Rusije u bliskoj budućnosti.
Prema objavljenim informacijama, „Termit“ je opremljen optičko-radarskom stanicom i može da nosi tri avionske korigovane rakete S-8L kalibra 80 milimetara.
S-8L u stanju je da uništi kako pojedinačne, tako i grupne pokretne i nepokretne mete. Domet rakete je do šest kilometara.
Novi ruski borbeni dron „Termit” - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
RUSIJA
Stiže svuda: Sve prednosti novog ruskog borbenog drona „Termit”
Bespilotnый letatelьnый apparat (BPLA) Orion-Э na vыstavke «Armiя Rossii – zavtra» v ramkah IV Meždunarodnogo voenno-tehničeskogo foruma «Armiя-2018» v Kubinke - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
RUSIJA
Ruske bespilotne letelice na izložbi u Dubaiju: Budućnost su dronovi s veštačkom inteligencijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala