- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Oštra poruka nekadašnjeg vodećeg tajkuna Hrvatske premijeru: Kraj kriminalne vlasti

© SputnikIvica Todorić
Ivica Todorić - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Nakon što je iz Državnog tužilaštva u Zagrebu saopšteno da je povučena optužnica protiv 15 optuženih u slučaju Agrokor, oglasio se prvooptuženi, bivši vlasnik te kompanije Ivica Todorić i poručio, kako je naveo, „korumpiranoj vlasti i premijeru“ Andreju Plenkoviću da je došao kraj.
„Opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj“, naveo je, između ostalog, Todorić, uveren da je do povlačenja optužnice došlo da bi se prikrila, kako navodi, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga tužilaštva u predmetu Agrokor koji je formiran pre više od četiri godine.
Povlačenje optužnice u predmetu Agrokor usledilo je neposredno nakon jutrošnjeg hapšenja bivše zamenice županijskog državnog tužilaštva koja je bila zadužena i za optužnicu u slučaju „Veliki Agrokor“.
„Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje porodice i saradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnošću i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posedu i potvrdilo —napravljena je protivzakonito, na kriminalu“, poručio je Todorić, preneo je hrvatski „Večernji list“.
Povlačenjem ove optužnice koja je branjena na optužnom veću — ŽDO, u stvari Državno tužilaštvo Hrvatske (DORHA) današnjim hapšenjem pravi manipulaciju kojom pokušavaju da izbegnu razotkrivanje protivzakonitih kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Kroacija d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, kazao je Todorić.
Todorić smatra i da je ova manipulacija pomno promišljana sedmicama, ali veruje da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasesti.
„Ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese Republike Hrvatske i otela privatno vlasništvo — Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj", naveo je Todorić.
Županijsko tužilaštvo u Zagrebu povuklo je optužnicu protiv Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala