- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko veče u Americi! /video/

© AP Photo / Tony GutierrezSrpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv Dalas Meveriksa
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv Dalas Meveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Prethodne noći u NBA ligi na terenu su bila četvorica srpskih košarkaša – Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović – i tri od četiri da se pohvale sa dobrim partijama.
Tačnije, njihova izdanja bi trebalo da se podele na – odlično (Nikola Jokić), veoma dobro (Bogdan Bogdanović) i dobro (Aleksej Pokuševeski), dok je Marjanović igrao samo dva minuta, te nije dobio šansu da zablista. Zato krenimo redom.

Nikola Jokić – 35 poena, 16 skokova

Aktuelni MVP nastavio je sa odličnim izdanjima u Americi, s tim što ovoga puta nije imao podršku saigrača i njegov Denver izgubio je od Dalas Meveriksa – 111:101.
Ekipa iz Teksasa redovna je mušterija srpskog košarkaša, vidi se da Jokić voli da igra protiv Dončića i Marjanovića, i tako je bilo i ovoga puta.
Centar Denvera bio je nerešiva enigma za visoke igrače Dalasa, sa njim na terenu tim je bio u egalu, ali podbacili su igrači koji su ulazili sa klupe i odmarali startere.
Jokić je na kraju utakmicu završio sa 35 poena, 16 skokova, šest asistencija, uz sjajnih 15/26 iz igre, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.
Na drugoj strani Dončić je isporučio svoje – 23 poena, osam skokova, 11 asistencija – a odličan je bio i Kristaps Porzingis – 29 poena, 11 skokova, pet pogođenih trojki.
Pomenuti Marjanović na terenu je bio dva i po minuta i postigao je dva poena.
Dalas ima skor 9/4, dok je Denver nešto slabiji i trenutno je na 9/5.

Bogdan Bogdanović – 20 poena, četiri asistencije

Bogdanović je odigrao jednu od boljih utakmica u dresu Hoksa ove sezone. Na terenu je proveo svega 29 minuta i šuterski je bio raspoložen – 20 poena, jedan skok, četiri asistencije, uz 7/11 iz igre i četiri pogođene trojke.
Srpski košarkaš nešto sporije je ušao u sezonu, ali ovakve partije nagoveštavaju da bi u nastavku mogao da igra kao na prošlogodišnjem nivou kada je uz Treja Janga bio najbolji igrač.
Kada je reč o utakmici, Atlanta je lako izašla na kraj sa Orlandom (129:111), a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Trej Jang i Džon Kolins sa po 23 poena.
Sjajan meč odigrao je i centar Klint Kapela koji je imao 20 poena, 16 skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade.
Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Kol Entoni sa 29 poena i 11 asistencija. Atlanta ima skor 6/11, dok je Orlando na 3/11.

Aleksej Pokuševski – 11 poena, 5/6 iz igre

Mladi srpski košarkaš imao je dobro šutersko veče, uprkos porazu Oklahome od Majamija – 103:90.
Pokuševski je na terenu proveo nešto malo više od 16 minuta i, za razliku od nekih pređašnjih partija, imao je dobru i što je još važnije, efikasnu ulogu.
Poku je pogodio pet od šest šuteva, od toga jednu trojku, dodao je i po dva skoka i asistenciju, i ako nastavi u sličnom ritmu mogao bi da se vrati u startnu postavu.
„Osećam se komfornije. Prošlo je tek dvanaest utakmica u sezoni. Pokušavam da pronađem ritam. Nastaviću da šutiram i nadam se da ću pogađati“, rekao je mladi Srbin za američke novinare.
Najefikasniji u poraženom timu bio je Dort sa 20 poena, dok je pobednika predvodio Tajler Hiro sa 26 poena, sedam skokova i šest asistencija.

NBA, rezultati:

Klivlend – Boston 92:98
Detroit – Sakramento 107:129
Vašington – Nju Orleans 105:100
Atlanta – Orlando 129:111
Njujork – Indijana 92:84
Dalas – Denver 111:101
Memfis – Hjuston 136:102
Minesota – Finiks 96:99
Oklahoma – Majami 90:103
Portland – Toronto 118:113
LA Lejkers – Čikago 103:121
Standings provided by SofaScore LiveScore
Jokić oduševljen uspehom Srbije: „Veliki je uspeh što će predstavljati našu zemlju“ /video/
Jokić se igrao sa Nurkićem, Bogdanović neprimetan u pobedi Atlante
Najveći – kako je Kobi Brajant od šest napravio 500 miliona /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala