- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački Zeleni: „Severni tok 2“ neće igrati ulogu ove zimske grejne sezone

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaGradilište gasovoda "Severni tok 2"
Gradilište gasovoda Severni tok 2  - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Zamenik predsednika nemačke frakcije Zelenih u Bundestagu Oliver Krišer pozdravio je suspendovanje sertifikacije kompanije „Nord strim 2 AG“, napominjući da je puštanje u rad gasovoda značajno odloženo i da on „neće igrati ulogu“ tokom zimske grejne sezone.
„Ovim je puštanje u rad gasovoda značajno odloženo i ove zime on verovatno neće igrati nikakvu ulogu (u grejnoj sezoni)“, rekao je Krišer za „Rajniše post“.
Političar je rešenje nemačkog regulatora nazvao „dobrim“. Prema njegovom mišljenju, „Gasprom“ je, koristeći kompaniju „Nord strim 2 AG“ za upravljanje gasovodom, registrovanu u Švajcarskoj, navodno želeo da iskoristi niže poreze u toj zemlji.
„Federalna agencija za mreže podvukla je crtu ispod ovih proračuna“, rekao je poslanik.
On je dodao i da, prema njegovim „utiscima“, „Gasprom“ „ne shvata za ozbiljno nemačko i evropsko pravo“.
Zeleni su dosledni protivnici „Severnog toka 2“. Krišer je napomenuo da u Nemačkoj neće biti potrebe za „Severnim tokom 2“.
Nemački regulator (Federalna agencija za mreže) obustavio je u utorak sertifikaciju kompanije „Nord strim 2 AG“, kao nezavisnog operatora gasovoda „Severni tok 2“. Proces će biti nastavljen kada „Nord strim 2 AG“ formira nemačku filijalu koja će se ponovo prijaviti za sertifikaciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala