- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Migranti sa belorusko-poljske granice krenuli u logistički centar

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMigranti na belorusko-poljskoj granici
Migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Deo migranata počelo je da odlazi sa belorusko-poljske granice i uputio se ka Belorusiji, gde će biti smešteni u logističkom centru, javlja beloruski Sputnjik.
„Grupa migranata na belorusko-poljskoj granici koja se odazvala na poziv beloruskih vlasti, krenula je u logistički centar. Tamo će im biti obezbeđeno mesto za odmor. Prema preliminarnim informacijama, ka centru se kreće 150-200 ljudi“.
Za migrante su u logističkom centru pripremljeni dušeci i ćebad, u poljskim kuhinjama se priprema hrana, a napolju su postavljeni toaleti.
Površina centra iznosi 2000 kvadratnih metara i u njemu mogu da se smeste gotovo svi migranti koji se nalaze na belorusko-poljskoj granici.
Prošle nedelje je na granici Belorusije sa Poljskom formiran spontani izbeglički kamp koji je činilo oko dve hiljade ljudi. Izbeglice su u ponedeljak došle direktno do grnaičnog prelaza na belorusko-poljskoj granici, a u utorak su pokušale da probiju granicu, ali su poljske snage bezbednosti upotrebile vodene topove, dimne bombe i suzavac.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala