- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Konjević: Opozicija će podnijeti zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi

© Foto : Jutjub/Rasko KonjevicRaško Konjević
Raško Konjević - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Opozicija će podnijeti zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, poručio je na Tviteru poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.
“ Razloga je mnogo. Dosta je bilo. Vlada će vjerujem “pasti” u Skupštini shodno proceduri koja je predviđena u Ustavu Crne Gore.” naveo je on.
Demokratski front je, podjsetimo, pokrenuo inicijativu za izbor nove vlade oko čega bi trebalo da naredne sedmice konačno počnu pregovori među predstavnicima skupštinske većine. Prethodno se od septembra spekulisalo o rekonstrukciji postojeće Vlade Crne Gore. Bili su organizovani i pregovori u kabinetu premijera Zdravka Krivokapića, bilo je ideja da rekonstruisana vlada ima 18 ministarstarstava i tri potpredsjednika.
Predstavnici URE su se držali argumenta da vlada i dalje treba da ostane ekspertska, dok su iz DFa poručivali da ona nije eksperstka kada je njen potpredsjendik Dritan Abazović.
Premijer Krivokapić je više puta poručio da ko god sakupi 41 poslanika može srušiti postojeću vladu, koja ima neskrivenu podršku zapadnih diplomata.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala