Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

I "mravlji šverc" nanosi štetu državi Srbiji

© Foto : Sputnjiku ustupila Uprava carina Republike SrbijeObuća zaplenjena na graničnom prelazu Gradina
Obuća zaplenjena na graničnom prelazu Gradina - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Uprava carina upozorila je danas na takozvani mravlji šverc, koji u kontinuitetu nanosi štetu državnom budžetu.
"Carinici se suočavaju sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja, kako na granici tako i u unutrašnjosti zemlje, prilikom dubinskih kontrola, a takvi slučajevi kolokvijalno se nazivaju "mravljim švercom". Ta pojava nije bezazlena, jer u kontinuitetu nanosi štetu državnom budžetu", navela je Uprava carina.
Predmet takvih zaplena najčešće su akcizna roba, tehnika, garderoba i obuća, pa su tako carinici 15. novembra na Gradini u kamionu novopazarskih tablica, pored prijavljene tekstilne robe iz Turske, pronašli i osam velikih džakova muške i ženske garderobe.
Vozač je rekao da je samoinicijativno, među prijavljenu robu smestio i "nešto svoje robe" - 700 jakni, mantila, trenerki, dukserica, džempera i pantalona "Tomi Hilfiger", "Hugo Bos", "Pol i Šark", "Monkler", "Prada", "D i G".
U dubinskoj kontroli, kod mesta Belonjin, na putu Prokuplje-Kuršumlija, zaustavljen je prepun "reno espejs". Carinarnici na terminalu Niš, u vozu su našli 150 pari patika i cipela, za koju supružnici iz Prokuplja nisu mogli da pokažu nikakvu dokumentaciju, jer je nisu ni imali.
Na prelazu Vrška Čuka, carinici su u "opel insigniji", za čijim je volanom bio slovački državljanin (30), pronašli i zaplenili 24 mobilnih "ajfon 6S".
Navodne pošiljke koje naši zemljaci iz inostranstva šalju rođacima i prijateljima u zemlji takođe često sadrže robu za prodaju.
Pregledom kombija nemačkih tablica, na Kelebiji, kojim su se dvojica državljana Srbije vraćala iz Nemačke otkriveno je da kriju akumulatore za automobile, kao i razne uređaje za negu kućnih ljubimaca, stolove za šišanje životinja, pribor za sterilizaciju, vetrogeneratore, pa čak i dva polovna endoskopa, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala