Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ambasada Rusije potvrdila privođenje ruskih državljana na Kosovu i Metohiji

© Foto : Sputnjiku ustupio Filip FićovićZastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Ambasada Rusije u Srbiji potvrdila je da je juče na Kosovu i Metohiji privedeno četvoro državljana Rusije i ističe da preduzima sve kako bi se ta situacija rešila što pre.
Komentar Ambasade prenosimo u celosti:
"Dana 15. novembra ove godine u severnom delu Autonomne pokrajine Kosova i Metohije mešovita patrola Kfora i lokalne policije zaustavila je vozilo sa srpskim registarskim tablicama u kojem su se nalazila četiri državljanina Rusije. Pošto nisu imali pasoše, bili su odvedeni u policijsku stanicu južnog dela Kosovske Mitrovice, gde je lokalno tužilaštvo donelo odluku o privođenju na 48 sati da bi se ustanovio identitet i okolnosti boravka u pokrajini.
U Kosovsku Mitrovicu se odmah uputio saradnik Kancelarije Ambasade Rusije u Srbiji u Prištini, kojem je obezbeđen pristup našim sunarodnicima. Shodno njihovim rečima, ušli su na Kosovo iznajmljenim vozilom na putu do Novog Pazara, gde su išli da obiđu turističke atrakcije, i to slučajno, u skladu sa uputstvima navigacionog uređaja. Administrativna linija između pokrajine Kosovo i Metohija i centralne Srbije na mestu prelaska na lokalnom putu nije bila pod ničijom kontrolom.
Ruskim državljanima je obezbeđena hrana, usluge advokata, za slučaj ako to bude potrebno – medicinska pomoć. Dana 16. novembra ove godine u sudu u Leposaviću protiv njih je pokrenut postupak po ubrzanoj proceduri. Odluka se očekuje u najkraćem roku.
Preko Kancelarije Ambasade Rusije u Srbiji u Prištini nastavljamo da preduzimamo svestrane napore da bi se situacija rešila što pre. "
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala