- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dopisnici RT sa poljsko-beloruske granice stupili u kontakt s redakcijom, kažnjeni novčano

© Sputnik / Ilья PitalevKancelarija RT
Kancelarija RT - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Televizijska ekipa „RT Frans“, koja je ranije danas privedena na poljsko-beloruskoj granici zbog navodno nezakonitog prisustva u zoni za vanredne situacije, stupila je u kontakt sa nama, izjavila je glavna urednica televizije Ksenija Fjodorova.

„Nakon višečasovnog saslušanja naši novinari su nas napokon kontaktirali. Osuđeni su na novčanu kaznu i još uvek im nisu vraćeni pasoši. Čekamo komentare čim stiglu u hotel“, napisala je Fjodorva na Telegram kanalu.

Ona je ranije izrazila nadu da njihovo privođenje nije povezano sa činjenicom da rade za „RT“, dodajući da su na granicu stigli sa identifikacionim oznakama. Takođe je istakla da novinari nisu mogli da znaju za zonu za vanredne situacije dugu tri kilometra na granici.
Glavna urednica televizije saopštila je prethodno da je televizijska ekipa „RT-a“ privedena prilikom snimanja reportaže na poljsko-beloruskoj granici. Prema njenim rečima, poslednja poruka koju su dobili od dopisnika bila je: „Lisice“ i od tada ne javljaju.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala