- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin skrenuo pažnju Makronu: Poljski graničari se brutalno ophode prema migrantima

© AP Photo / Alexei DruzhininPredsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na sahrani bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su telefonom o, između ostalog, aktuelnoj situaciji na belorusko-poljskoj granici. Putin je skrenuo pažnju Makronu na surovo ponašanje poljskih graničara prema migrantima.
„Predsednici su se tokom razgovora dotakli situacije na granici Belorusije i zemalja EU. Ruski lider je, između ostalog, skrenuo pažnju na brutalan tretman poljskih graničara prema migrantima“, navodi se u saopštenju.
Prema navodima pres-službe, Putin je u razgovoru sa Makronom istakao celishodnost direktnog dijaloga između rukovodstva EU i Belorusije o migrantskoj krizi.

Putin i Makron nezadovoljni situacijom u Donbasu

Ruski lider je takođe skrenuo pažnju francuskom kolegi da vežbe Amerike i njenih saveznika na Crnom moru predstavljaju provokaciju.
„Obe strane su izrazile nezadovoljstvo odsustvom napretka u rešavanju unutarukrajinskog sukoba. Primećeno je da se situacija oko Donbasa čak i pogoršava. U tom kontekstu, Putin je skrenuo pažnju na provokativnu prirodu velikih vežbi koje izvode SAD i njeni saveznici na Crnom moru, što povećava tenzije u odnosima Rusije i NATO-a“, prenosi pres-služba Kremlja.
S tim u vezi, šef ruske države je istakao da Kijev nastavlja sa destruktivnom politikom usmerenom na narušavanje Minskih sporazuma.
„O takvoj politici svedoči i činjenica da su Oružane snage Ukrajine nedavno upotrebile udarne bespilotne letelice u zoni sukoba“, ističe Kremlj.
Poljska policija na granici sa Belorusijom - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SVET
Beloruski graničari: Poljska policija pretukla četiri migranta /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala