- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otac Džulijana Asanža za Sputnjik – Francuska treba da se oduži mom sinu /video/

© Sputnik / Džastin Griffits-Uillьяms / Uđi u bazu fotografijaAkcija u znak podrške Džulijanu Asanžu ispred zgrade suda u Londonu
Akcija u znak podrške Džulijanu Asanžu ispred zgrade suda u Londonu  - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Ekskluzivno
Džon Šipton, otac Džulijana Asanža, koji je došao na konferenciju uzbunjivača u Parizu, u ekskluzinoj izjavi za Sputnjik, poručuje da bi Francuska trebalo da bude zahvalna na otkrićima „Vikiliksa“ i da bi, baš u znak zahvalnosti, mogla njegovom sinu da pruži azil.
Francuska nije napala Džulijana tokom poslednjih teških godina i zato je Francuska slobodna da reaguje u zamenu za informacije koje su "Vikiliks" i Džulijan doneli Francuskoj. Otkrića da telefon predsednika Francuske slušaju NSA i CIA, da su CIA i NSA hakovale "ECB banku" i štaviše, "Vikiliks" je razotkrio i mešanje u francuski izborni ciklus. Dakle, Francuskoj bi bila čast da ponudi azil Džulijanu Asanžu”, rekao je Šipton.
On je naglasio da bi bilo neophodno da se podrži 39 poslanika koji su pozvali Vladu Francuske da Asanžu ponudi azil.
"Postoji višestranačka grupa u Bundestagu, u nemačkom parlamentu, postoji međustranačka grupa od 90 parlamentaraca u grčkom parlamentu, postoji višestranačka grupa u parlamentu Britanije, postoji međustranačka grupa u australijskom parlamentu. Dakle, ove međunarodne grupe parlamentaraca koji podržavaju Džulijana poslaće delegaciju u Sjedinjene Države da se založi za okončanje njegovog progona. Dakle, veoma je važno", zaključio je otac Džulijana Asanža.
Prethodno su Sjedinjene Američke Države obećale Velikoj Britaniji da će, ako izruči Džulijana Asanža, on moći da u Australiji odsluži bilo koju kaznu koju mu izrekne američki sud.
SAD su se ranije žalile na odluku britanskog sudije da Asanž ne treba da bude izručen toj zemlji, jer bi, kako tvrdi London, bio u velikoj opasnosti da izvrši samoubistvo u američkom zatvoru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala