- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izrael otvorio granice za turiste vakcinisane „Sputnjikom Ve“

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzraelska zastava
Izraelska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Turisti, vakcinisani „Sputnjikom Ve“ (Sputnjikom V), uz poštovanje određenih uslova, mogu od 15. novembra da putuju u Izrael.
U oktobru je ministar turizma Izraela Konstantin Razvozov za Sputnjik izjavio da je doneta odluka da se turistima vakcinisanim „Sputnjikom Ve“ dozvoli ulazak u zemlju od 15. novembra. Međutim, u slučaju da Rusija bude na listi „crvenih zemalja“, moguće je da će realizacija ove odluke biti odložena na nekoliko nedelja.
Prošle nedelje je izvor iz vladinih krugova pojasnio da odluka o ulasku turista vakcinisanih „Sputnjikom Ve“ u Izrael od 15. novembra ostaje na snazi.
Prema jučerašnjim podacima, lista „crvenih zemalja“ u vezi sa epidemiološkom situacijom izazvanom kovidom 19 na sajtu Ministarstva zdravlja Izraela nije obnovljena, trenutno ni jedna zemlja ne pripada kategoriji „crvenih zemalja“.
Turisti mogu da putuju u Izrael ako su vakcinisani i ako u poslednjih 14 dana nisu bili u zemljama koje pripadaju listi „crvenih“. Međutim, vakcinisani „Sputnjikom Ve“ će morati da budu u karantinu do dobijanja rezultata serološkog testa.
Izrael je 1. novembra otvorio granice za turiste koji su vakcinisani vakcinama koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija. Na spisku se nalaze vakcine „Moderna“, „Fajzer“, „Džonson i Džonson“, „Astra Zeneka“, „Kovišild“, „Sinofarm“ i „Sinovak“.
Ova zemlja je zatvorila granice za strane turiste u martu 2020. godine. Od januara do februara 2021. godine aerodrom Ben-Gurion je u potpunosti bio zatvoren, pa čak i za građane Izraela koji su želeli da se vrate u zemlju.
U maju 2021. godine je saopšteno da je u Izrael puštena prva grupa stranih turista iz SAD koju je činilo 12 hrišćanskih hodočasnika. Pored toga, bilo je u planu da se dozvoli stranim turistima koji su vakcinisani da putuju u Izrael od 1. jula. Međutim, zbog širenja „delta“ soja virusa realizacija ove odluke je odložena.
Saborni hram u Banjoj Luci - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
EKONOMIJA
Jesenja putovanja: Gde su nam otvorena vrata, a gde se ne može ni ako ste vakcinisani
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala