- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus o „rastrojstvu“, Hrvat u suzama

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaRuski fudbaleri
Ruski fudbaleri - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Neverovatan rasplet imao je meč u Splitu na Poljudu posle kojeg su Hrvati zahvaljujući autogolu Kudrijaševa pobedili Rusiju i plasirali se na Mundijal u Kataru. Selektor „Zbornaja komande“ Valeri Karpin poručio je da su igrači van sebe, dok je s druge strane Zlatko Dalić sa suzama radosnicama ušao u istoriju hrvatskog reprezentativnog fudbala.
Zlatko Dalić je prvi selektor u istoriji Hrvatske koji će imati priliku da na tri velika takmičenja vodi nacionalni tim, s obzirom na to da su Miroslav Ćiro Blažević i Slaven Bilić po dva puta vodili ekipu na završnim turnirima.
Posle srebra na Mundijalu u Rusiji 2018. godine i Evropskog prvenstva 2021. godine, Dalić je sada na Poljudu izborio plasman u Katar naredne godine i nije mogao da sakrije suze.
Fudbalska reprezentacija Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
Šok u potopljenom Splitu – Rusija pobedila sebe i poslala Hrvatsku u Katar!
Radosnice na Dalićevom licu, euforija čitave Hrvatske, a tuga Rusa koji su tragično autogolom Kudrijaševa pali u tom 81. minutu na kiši okupanom splitskom Poljudu.
Nikome iz tabora Rusije nije bilo do priče posle takvog epiloga, ali je pred novinare morao selektor Valeri Karpin koji je doživeo prvi poraz, onda kada je bilo najvažnije i najpotrebnije.
"Branili smo se, to je istina. Govorili smo da će jedna ekipa igrati koliko joj druga dopusti. Nama Hrvatska nije dopustila da igramo napadački fudbal. Oni su dominirali, a nama je ostalo da vidimo zbog čega je došlo do ovoga. Ruskoj reprezentaciji se dogodilo da nije uspela da se sastavi sa loptom. Ne može da se dogodi da se branimo svih 90 minuta, kao da kod igrača nije bilo odgovornosti da preuzmu loptu i da počnu da igraju. I tada se dogodio rikošet posle kojeg smo primili gol. Hrvati su pravili neverovatan presing", bile su prve reči Karpina.
Na pitanje kako se oseća tragičar Fjodor Kudrijašev, selektor Rusije je odgovorio:
"Naravno da je rastrojen i da su ga svi saigrači podržali. Svakome može da sae dogodi da mu se lopda odbije od koleno i da uđe u gol. Svi reprezentativci su izvan sebe, atmosfera je očajna trenutno", iskreno je poručio Valeri Karpin.
Ali, takav je fudbal u tome leži taj njegov fenom da se na kraju uvek jedni raduju dok drugi tuguju.
Čudo u Lisabonu – Srbija je na Svetskom prvenstvu!
„Ljudi, je l' ste vi normalni?“: Mitrović otkrio Piksijeve reči ogrnut zastavom Srbije
Srbi slave – uz čuvenu pesmu o Mitroviću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala