- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vakcinacija "Sputnjikom Lajt" svakih pola godine - najbolja zaštita od korone

© Foto : Press-služba NII эpidemiologii i mikrobiologii im. N.F. Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik lajt"
Vakcina protiv kovida Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
U uslovima širenja delta-soja potrebno je vršiti revakcinaciju „Sputnjikom Lajt“ jednom u pola godine, saopštio je Sputnjiku direktor nacionalno-istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.
Prema rečima Gizcburga, revakcinacija je vrlo važna.
„Revakcinacija „Sputnjikom Lajt“, po mom mišljenju, u situaciji kada se pojavljuju novi sojevi, zaista je neophodna jednom u šest meseci. Ako bude još neki soj - videćemo, da li će on imati neke druge osobine“, rekao je ruski naučnik.
On je objasnio da se svakih pola godine kod čoveka smanjuje nivo antitela na sve strane antigene, ako nije u stalnom kontaktu sa njima.
Ranije istraživanje centra „Gamaleja“ zasnovano na 28.000 lica u Moskvi koja su vakcinisana jednokomponentnom vakcinom „Sputnjik Lajt“ pokazalo je da je efikasnost vakcine 70 odsto protiv „delta“ soja virusa korona tri meseca nakon vakcinacije. Pritom, efikasnost vakcine kao „pojačivača“ drugih vakcina iznosi preko 83 odsto protiv zaraze i preko 94 odsto protiv hospitalizacije.
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
RUSIJA
Peskov: Primio sam vakcinu Sputnjik lajt, a Putin će sam reći o revakcinaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala