- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najveći – kako je Kobi Brajant od šest napravio 500 miliona /foto/

© AFP 2023 / CHRIS DELMASKobi Brajant – jedan od najboljih košarkaša svih vremena
Kobi Brajant – jedan od najboljih košarkaša svih vremena - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Kobi Brajant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, doneo je ovih dana porodici oko pola milijarde dolara, uprkos tome što je pre skoro dve godine preminuo u padu helikoptera.
Proslavljeni američkih košarkaš poginuo je 26. januara 2020. godine u nesreći u kojoj je život izgubilo još deveto ljudi među kojima je bila i njegova ćerka Điđi.
Mnogi i danas ne mogu da se oporave od gubitka legende košarke, a informacija da je zbog njegove investicije iz 2014. godine porodica Brajant danas inkasirala oko 500 miliona dolara, još više ga je podigla u očima zaljubljenika u sport.

O čemu se tačno radi?

Pre deset godina biznismeni Majk Repol i Lens Kolins osnovali su brend „Bodiarmor“ koji se bavio proizvodnjom sportskih pića.
Plan je bio da naprave nešto inovativno, piće koje će biti zdravije od svih ostalih na tržištu, pošto su videli da postaje trend da sportisti isključivo piju pića koja su obogaćena mnogim vitamina.
Uložili svoje postojeće znanje i napravili su brend koji su sportisti masovno počeli da koriste. Takođe, znali su da će dovođenjem poznatog lica još više privući ostale, i tu je u priču upao Kobi Brajant.
Legendarni košarkaš pre sedam godina kupio je jedan deo kompanije za šest miliona dolara i nakon toga mnogi poznati američki i svetski sportisti počeli su da se pridružuju ovom brendu.
Naomi Osaka (tenis), Endru Lak (NFL), Bejker Mejfild (NFL), Majk Traut (Bejzbol), Rob Gronkovski (NFL) i Klej Tomspon (NBA) bili su samo neki od poznatih sportista koji su bili zaštitna lica „Bodiarmora“.
Brajant je bio svega toga kao jedan od manjinskih vlasnika, a sedam godina kasnije samo na osnovu toga što je „Bodiarmor“ prodat Koka-koli za 5,6 milijardi dolara.
To znači da će Brajantova familija inkasirati oko 500.000.000 dolara, što je skoro duplo u odnosu na sumu koliko je zaradio od NBA ugovora (323 miliona).
Kobi je nažalost pokojni, a ovo je samo još jedan dokaz koliko je bio svestran i koliko je odskakao od klasičnog kalupa NBA košarkaša koji uglavnom bankrotiraju nakon što završe profesionalnu karijeru.
Milioni ga neće vratiti porodici, supruzi, deci, ali za života se pobrinuo da imaju i više nego što je potrebno da bi bili uspešni u svojim karijerama.
Jokić je uradio to ponovo, ali je Denver nokautiran /video/
Čović uputio upozorenje i Evropi i bivšoj Jugoslaviji
Dončić sa „parkinga“ rešio dramu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala