- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Kijev dobio 80 tona municije od Vašingtona

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastave Ukrajine i SAD na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti
Zastave Ukrajine i SAD na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Ukrajina je u nedelju dobila 80 tona municije od Sjedinjenih Američkih Država, saopštila je pres služba američke ambasade u Kijevu.
„Ukrajina je od Sjedinjenih Američkih Država dobila približno 80 tona municije. Ovo je bila četvrta isporuka SAD u okviru dodatne pomoći od 60 miliona dolara koju je predsednik (Džoref) Bajden poslao Ukrajini u avgustu, demonstrirajući američku posvećenost uspehu stabilne, demokratske i slobodne Ukrajine“, navodi se u saopštenju ambasade na Tviteru.
Ranije je američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio da je Vašington od 2014. godine izdvojio više od 2,5 milijardi dolara za podršku oružanim snagama Ukrajine. On je takođe rekao da je Bajden odobrio novi paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 60 miliona dolara, uključujući isporuku prenosivih protivtenkovskih raketnih sistema „Džavelin“. Isporuke oružja Kijevu, uključujući i „Džaveline“, odobrila je američka administracija 2017. godine za vreme Donalda Trampa. Prethodna administracija Baraka Obame odbila je to da učini, uprkos ponovljenim zahtevima ukrajinske strane.
Ukrajinski tenkisti na vojnim vežbama američkih snaga u Evropi i nemačke armije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
RUSIJA
Ruski ambasador: Planovi Vašingtona za isporuku oružja Kijevu pogoršaće situaciju u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala