- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jedan od 233 pokušaja da uđu u EU: Grupa migranata uspela da pređe iz Belorusije u Poljsku

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMigranti na granici Poljske i Belorusije
Migranti na granici Poljske i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Oko 50 migranata probilo se iz Belorusije na teritoriju Poljske, policija je uhapsila 22 osobe, saopštila je policija Podljaskog vojvodstva.
„Sinoć, u području Stažina u Poljskoj, nasilno je upalo oko 50 osoba. U potrazi za migrantima koji su nezakonito prešli granicu učestvovao je 21 policajac, kao i vojska i pripadnici Pogranične službe. Policija je uhapsila 22 državljana Iraka“, navodi se u saopštenju.
Policajci su naglasili da migranti često bacaju kamenje na policiju.
„U području Kolonije Klukoviči, prilikom pokušaja da nasilno pređu granicu, napadnuta je policija. Kamenom je pogođen policajac u šlem. Udarac je bio toliko jak da je šlem koji je štitio glavu policajca - oštećen“, navodi se u saopštenju.
Policija je saopštila da su u protekla 24 časa uhapšene četiri osobe – dvojica Gruzina, državljanin Poljske i Sirije – koji su prevezli 13 migranata.
Prema podacima graničara, poslednjih dana zabeležen je 233 pokušaj migranata da pređu belorusko-poljsku granicu.
Kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se uputili migranti, naglo se zaoštrila 8. novembra. Nekoliko hiljada ljudi je došlo na belorusko-poljsku granicu i ne napušta pograničnu zonu. Neki su čak probali i silom da uđu na teritoriju Poljske. Evropske države optužuju Minska da namerno pojačava krizu i prete sankcijama. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko im odgovara da su one krive za ovu situaciju.
Situacija na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
RUSIJA
Napred ne daju, nazad nemaju kud: Situacija na belorusko-poljskoj granici iz ugla izbeglice /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala