- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Avdija ponovo oduševio Amerikance /video/

© AP Photo / Nick WassDeni Avdija, levo, u duelu sa Nemanjom Bjelicom
Deni Avdija, levo, u duelu sa Nemanjom Bjelicom - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Prethodne noći u NBA ligi nisu igrali srpski košarkaši, ali je Deni Avdija imao veoma zapaženu ulogu u pobedi Vašington Vizardsa protiv Orlando Medžika.
Deni Avdija, sin proslavljenog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, dobija sve više poverenja od trenera Vesa Anselda i u drugoj godini u NBA sve se više piše o njegovom doprinosu na terenu.
Statistički Avdija nema dvocifrene brojke, nije niti najbolji poenter, niti asistent ekipe, ali stvari koje radi za vreme dok je na parketu su od velikog značaja za Vizardse.
To je pokazao i protiv Orlando Medžika, pošto je za samo 18 minuta na terenu imao osam poena (3/4 iz igre), šest skokova, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.
Na sve to Deni je imao najbolji +/- u ekipi (+22), što znači da je sa njim na terenu Vašington bio u plusu 22 poena, što je još impresivnije kada se pogleda konačan rezultat utakmice – 104:92.
„Za tako mladog igrača jako doprinosi našoj igri. Sjajno čuva igrače, potcenjen je skakač... Igra na pravi način“, rekao je Kajl Kuzma, saigrač Avdije iz Vizardsa.
Avdija ima jedan od najboljih defanzivnih rejtinga u ligi, a s obzirom da ima samo 20 godina, nema sumnje da će napredovati i ofanzivno, te da će jednog dana biti zvezda u NBA.
Odneo je zastavu Srbije u Vašington i pokazao se Americi – čak i protiv „čudovišta“ /video/
Utakmica sezone Filipa Petruševa
Dončić i Jokić iste večeri ispisali istoriju – uz jedan zajednički detalj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala