- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Boris Subašić: Čovek nije stvoren da živi bez izazova

Pratite nas
Novinar i publicista Boris Subašić u emisije „Dok anđeli spavaju“ autora Marine Rajević Savić govorio je o svojoj novoj knjizi o Svetoj zemlji „Idi za sobom“. Subašić pripoveda o mestima koje je pohodio na tom putu, ali i srpskom prisustvu na tim stazama.
Gost emisije govori o misterijama i tajnama, odnosu prema Bogu, i čovekovom putu spoznaje. Kako ističe, čovek sebe najbolje spozna u oštrim uslovima , u „uslovima izazova kad nemate neki oslonac osim samog sebe i Boga“.

Čovek nije stvoren da živi bez izazova

„Ima jedna sjajna izreka koja kaže: nema ateista u rovu i morskom valovima. Stvar je u tome da li gledate oko sebe šta vam On to šalje ili gledate samo u sebe. Nije čovek stvoren da živi bez izazova. Čovek je stvoren da gleda oko sebe i da traži Boga u sebi,“ veruje Subašić.
Govoreći o putevima kojima je hodao Isus Hrist, Subašić objašnjava da je najstarije Jevanđelje koje nije kanonsko, ali se kod nas pravoslavaca poštuje, Tomino Jevanđelje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala