- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati bi trebalo da znaju – ovaj momak je odrastao u Sibiru /foto, video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Golovin
Aleksandar Golovin - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Aleksandar Golovin, ruski reprezentativac, veliki je adut Rusije u utakmici protiv Hrvatske koja će odlučiti direktnog učesnika Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Tog izazova se fudbaler Monaka ne plaši, s obzirom na to da je odrastao u Sibiru.
Golovin je jedan od najtalentovanijih fudbalera aktuelne generacije ruskog tima i imaće značajnu ulogu u nedelju od 15.00 u Splitu.
Okolni uslovi neće uticati na njega, jer – odrastao je u Sibiru.
„Vreme u Sibiru je veoma teško i oštro. Možete da igrate fudbal napolju samo tri meseca jer je u ostalom delu godine sve pretvoreno u terene za hokej. Kako se ne može napolju, svi smo se prebacivali na mali fudbal. Ali, bez obzira na sve, kada živite u takvim uslovima osam, devet meseci godišnje, to vam karakter učini čvršćim“, naveo je Golovin.
U odrastanju, Golovin je za idola imao Ronaldinja.
„Kada sam bio baš mali gledao sam njegove snimke na internetu, a kada sam malo porastao divio sam se Kristijanu Ronaldu u vremenu kada je igrao za Mančester junajted“.
Polufinale Svetskog prvenstva 2018. godine, kada je Rusija kao domaćin izgubila od Hrvatske posle penala ostaje u sećanju kreativnom vezisti.
„Sećam se toga, sećam se i dobrih i loših momenata. To je bila najgora utakmica za mene. Sećam se i produžetka, uspeli smo da izjednačimo i da odemo u penale, ali nismo imali sreće. To je bilo više lutrija, nismo imali sreće na našoj strani“.
Stvari su sada drugačije, Golovin je stariji, a na selektorskoj poziciji je legendarni fudbaler Valeri Karpin.
„Veoma je zahtevan, ali selektor to mora da bude. On toliko razume fudbal da želi da njegov tim igra bez straha. To je identično mojoj želji, ja volim kada se ekipa ne plaši“, ističe Golovin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala