- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Sputnjik saznaje kakav će biti novi jedinstveni ruski sistem S-550

© Sputnik / Maksim BlinovProtivavionski raketni sistem S-400 "Trijumf" na poligonu Ašuluk
Protivavionski raketni sistem S-400 Trijumf na poligonu Ašuluk - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Novi protivvazdušni raketni sistem S-550 koji se pravi na bazi S-500 „Prometej“, biće prvi u svetu mobilni specijalizovani sistem protivvazdušne odbrane i protivkosmičke odbrane koji može da obara interkontinentalne balističke rakete, saopštili su Sputnjiku izvori u vojnoj industriji.

„Novi mobilni sistem se pravi, kao verzija protivvazdušnog raketnog sistema S-500 i biće specijalizovan za zadatke protivraketne i protivkosmičke odbrane. On će moći da presreće borbene blokove balističkih raketa različitih dometa, pre svih, interkontinentalnih. Pored toga, posedovaće više sredstava za napad iz svemira, nego što imaju S-400, S-500 i američki sistemi PRO- THAAD i Aegis s raketami SM-3Block llB“, rekao je izvor Sputnjika.

Radovi na ovom sistemu su u poodmakloj fazi.
Ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je tokom sastanka vojnog vrha 9. Novembra da Rusija radi na novom sistemu S-550, ali nije naveo druge detalje.
U ovom trenutku, ruska i američka vojska poseduju specijalizovane sisteme PRO koji mogu sa velikom preciznošću da obore interkontinentalne balističke rakete, ali su stacionarnog tipa.
Protivavionski raketni sistem Pancir S - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
RUSIJA
Rusija pravi novi raketni sistem S-550
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala