- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snimljen prvi let ruskog "Alpinista" Ka-226T/video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-226T
Helikopter Ka-226T - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Kompanija „Rosteh“ objavila je snimak prvog leta modernizovanog helikoptera Ka-226T. To je prvi ruski helikopter čija je konstruktorska dokumentacija u potpunosti digitalna, naveli su u korporaciji.
Testiranja Ka-226T se vrši u Nacionalnom centru za proizvodnju helikoptera „Mil i Kamov“. Helikopter je prikazan na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu 2021, a međunarodnu premijeru će imati na aviosalonu „Dubai Airshow 2021“ koji će biti održan 14-18. novembra.
Glavna osobina novog helikoptera - adaptacija na letove na velikim visinama, što donekle asocira i njegov radni naziv „Alpinist“. Novi helikopter ima poboljšane aerodinamičke karakteristike, dok je trup napravljen od savremenih i lakih materijala. Ka-226T je dobio nov rotor i glavni reduktor, a instaliran je i sistem za gorivo koji je zaštićen od udara i havarija.
Helikopter ima savremeni sistem pilotsko-navigacione opreme, a opciono se može ugraditi i sistem za kiseonik ako su u pitanju letovi na većim visinama.
Helikopter ima koaksijalne rotore, odnosno par rotora montiranih jedan iznad drugog na koncentričnim osovinama, oni su iste ose rotacije, ali se okreću u suprotnim smerovima. Ovakvi rotori omogućavaju da se bolje upravlja helikopterom, da se postigne velika brzina podizanja, kao i mogućnost poletanja sa lokacija koje se nalaze na velikoj nadmorskoj visini, primetili su u kompaniji „Rosteh“. Takođe, helikopter može da leti iznad mora i da sleti na palubu čak i malih plovila.
Bespilotna letelica BAS-200  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Predstavljen novi ruski dron-helikopter
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala