Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kordon policije razdvajao dve grupe okupljene kod murala Ratku Mladiću u Beogradu

© Tanjug / TARA RADOVANOVICKordon policije na protestu kod murala Ratku Mladiću u Beogradu
Kordon policije na protestu kod murala Ratku Mladiću u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Na Cvetnom trgu u Beogradu održan je protest građanskih aktivista pod nazivom „Mural mora pasti“. Istovremeno, druga grupa građana skandirala je Ratku Mladiću. Policija je obezbeđivala skup, na platou i oko platoa i formirala je kordon između dve grupe.
Na Cvetnom trgu okupili su se aktivisti koji su se odazvali pozivu na protest 70 nevladinih organizacija pod parolom „Mural mora pasti“.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem obišao je pripadnike policije koji obezbeđuju neprijavljen skup na Cvetnom trgu.
Među prisutnima na skupu predstavnika organizacija civilnog društva bili su aktivistkinja Aida Ćorović, Dobrica Veselinović iz inicijative „Ne davimo Beograd“, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan, bivši funkcioner Demokratske stranke Balša Božović.
Na skupu su govorili Ivan Đurić iz Inicijative mladih za ljudska prava, reditelj Stevan Filipović i aktivistkinja Aida Ćorović. Uz poruku „Smrt fašizmu“ Ćorovićeva je poručila da će pobediti i da je njihova ljubav „gorivo, iskonska ljubav prema drugom biću“.
Na skupu su bile i Žene u crnom koje su nosile transparent „Nikada ne možemo zaboraviti genocid u Srebrenici“.
Sa druge strane okupila se grupa mladića sa crnim maskama. Među njima je bio Pavle Bihali iz Levijatana. Ta grupa uzvikivala je parole – „Aida Srpkinjo“, „Aida ustašo“, kao i ime Ratka Mladića.
Policija je obezbeđivala skup, na platou i oko platoa i formirala je kordon između dve grupe.
Reporter RTS-a javlja da nije bilo incidenata.
Policija u civilu privela je u utorak aktivistkinju za ljudska prava Aidu Ćorović nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe ulice i Ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.
U znak podrške Ćorovićevoj okupila se grupa aktivista i građana u centru Beograda, a policija je u Njegoševoj ulici postavila kordon.
Dana nakon toga Đorđo Žujović, funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije, bacio je kantu bele farbe na mural Ratku Mladiću u Beogradu bacio kako bi poslao „jednu vrstu poruke“.
Mural Ratku Mladiću - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SRBIJA
Uništen mural Ratku Mladiću /foto/
Kordona policije u Njegoševoj ulici - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SRBIJA
Dva protesta kod murala Ratku Mladiću: Letela jaja, policija postavila kordon /foto/
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SRBIJA
Vučić o muralu: Da ga je policija štitila, niko ga ne bi uništio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala