- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriveno zašto je Rusija izabrala Srbina

© Sputnik / Anton DenisovSrpski trener Zoran Lukić
Srpski trener Zoran Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Andrej Kirilenko, legenda ruske košarke i predsednik Košarkaškog saveza Rusije objasnio je zašto je Zoran Lukić izabran za selektora muške seniorske reprezentacije.
Srpski trener koji već godinama radi u Rusiji dobio je veliku čast i imenovan je za selektora.
Kirilenko je već zadovoljan njegovim radom, odnosno pristupom koji je zauzeo po preuzimanju pozicije.
„Oni koji su na spisku će doći. Zoran je preuzeo ceo proces pregovora sa klubovima, trenerima i igračima lično. Ispravno je kada trener direktno komunicira sa svakim igračem, definiše uloge, čini da svima bude jasno koliko su bitni“, naveo je Kirilenko.
Kandidat za selektorsku poziciju bio je Sergej Bazarevič, bivši selektor, koji je u izjavama delovao razočarano što je Lukić dobio prednost.
Zoran Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SPORT
„Prihvatio bih samo Rusiju i Srbiju“
„Mogu da se zamislim u njegovoj ulozi, proveli smo pet godina zajedno, prošli smo kroz mnoge turnire, nikada njegova predanost nije bila upitna. Promena trenera je uvek neprijatna, ali je tim morao da ima novi impuls. To treba da bude pojava Zorana Lukića“.
Krilenko je otkrio da je imao šest kandidata za selektore.
„Nisu tu bili samo Lukić i Bazarevič. Neki su otpali zbog različitih razloga, zbog klubova, restrikcija u vezi sa pandemijom, neki jednostavno nisu bili spremni. Bazarevič je imao prednost, ali...“
Rusija nije uspela da se plasira na prethodne Olimpijske igre, rezultati u Splitu su bili loši i vreme je bilo za promenu.
„Taj turnir je imao ulogu u smeni, ali ne i presudnu. To je bila kombinacija faktora, način razvoja tima se promenio, ranije su tu bili veterani, pokušavali smo da odemo na sva takmičenja. Bazarevič je to dobro radio, oslonio se na iskusne igrače, ali je sada vreme da se ekipa podmladi. Korak po korak“, istakao je Kirilenko.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala