- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Haos u Sao Paulu – Hamilton diskvalifikovan, kažnjen i Ferstapen!

© AP Photo / Sergei GritsLuis Hamilton
Luis Hamilton - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Vozač Mercedesa Luis Hamilton diskvalifikovan je iz prvih kvalifikacija pred Veliku nagradu Brazila, dok je vozač Red Bula Maks Ferstapen kažnjen novčano zbog nedozvoljenog poteza posle vožnje.
Formula 1 je objavila epilog incidenta koji se dogodio u kvalifikacijama za trku u Sao Paulu.
Naime, Luis Hamilton je diskvalifikovan iz kvalifikacija zbog tehničkih neregularnosti vezanih za sistem za smanjenje otpora vazduha (DRS).
Zbog toga će, navedeno je iz F1, aktuelni šampion u kvalifikacionoj sprint-trci startovati sa poslednjeg mesta, pred glavno dešavanje u nedelju.
Ferstapen je dobio dosta blažu kaznu i on će morati da plati 50.000 evra, jer je dodirnuo bolid Hamiltona nakon završetka kvalifikacija.
On je time prekršio pravila, ali su nadležni organi, nakon temeljnog pregledavanja snimaka, zaključili da dodir sa suparnikovim bolidom nije imao nikakve posledice po isti.
Trka za VN Brazila na programu je u nedelju od 18 časova, a između Britanca i Holanđanina vodi se velika borba. Ferstapen je lider sa 312,5 bodova, a prati ga Hamilton sa 293,5, četiri trke pre kraja sezone.
Nekoliko sati nakon donošenja ove dve odluke, održana je sprint-trka u Sao Paulu, koja je u stvari predstavljala kvalifikacije za glavnu trku u nedelju.
Hamilton, koji je diskvalifikovan iz kvalifikacija za sprint-trku (koja predstavlja kvalifikacije za glavnu trku), startovao je sprint-trku sa poslednjeg mesta.
Uspeo je da se probije do petog mesta, odakle će krenuti u nedelju, dok je pol pozicija pripala njegovom klupskom kolegi Valteriju Botasu.
„Denis napast“ iz Rusije: „Šumaher i ja – točak uz točak... Bio je veoma ljut“
Ferstapen ide ka tituli – pokorio Meksiko i uvećao prednost u odnosu na Hamiltona!
Mladi Rus nosi traume iz Amerike: „To se samo njemu dešava“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala