- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Dok je Zapad na odmoru“: U Kijevu strepe od „napada“ Rusije

© Vojska SrbijeVojna vežba "Slovensko bratstvo 2016"
Vojna vežba Slovensko bratstvo 2016 - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Manevri Rusije i Belorusije kod granica sa Evropskom unijom predstavljaju ozbiljnu opasnost za Kijev, izjavio je savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič za Jutjub kanal „Politeka“.
Prema njegovim rečima, Moskva i Minsk svojim akcijama odsecaju Ukrajinu od NATO-a, stoga zapadne zemlje neće uspeti da brzo odgovore na ono što se dešava. Arestovič smatra da će do eskalacije doći brže nego što se čini.

„Mislim da je realan termin katolički Božić kada će Zapad biti na odmoru i kada će biti veoma teško da se okupi i donese odluku... Napad će najverovatnije biti usmeren na Dnjepar. Sa Krima na Energodar, a sa severa na Čerkasi i na Dnjepar“, tvrdi Arestovič.

Kako je dodao, „cilj napada biće stvaranje političke krize u Kijevu, svrgavanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i formiranje marionetske vlade“.
Ranije je „Blumberg“ preneo da su američki zvaničnici saopštili kolegama iz EU da strahuju zbog toga što Rusija navodno može razmotriti mogućnost „invazije“ na Ukrajinu. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su te izjave „alarmantne“.
Vojne vežbe Ukrajine i zemalja NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
RUSIJA
Upozorenje za Zapad: Huškanjem Ukrajine protiv Rusije rizikuje se prelazak crvene linije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala