- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanski lovci se približili ruskim bombarderima na svega nekoliko desetina metara

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje visokoprecizne avijacione krstareće rakete sa strateškog nosača raketa Tu-160
Lansiranje visokoprecizne avijacione krstareće rakete sa strateškog nosača raketa Tu-160 - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Britanski lovci su pratili dva ruska strateška bombardera Tu-160 dok su izvodili planirani let iznad Barencovog, Norveškog i Severnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako se navodi, ruski bombarderi su leteti iznad neutralnih voda.
„U određenim fazama rute, ruske strateške nosače raketa pratili su lovci Eurofighter Typhoon, Ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije“, saopštili su u vojsci.
Na videu koji je snimljen iz kabine Tu-160, vidi se kako britanski lovci lete paralelno sa ruskim bombarderima, na vrlo maloj razdaljini. U jednom trenutku distanca među njima nije bila viša od nekoliko desetina metara.
Kako se navodi, „u pratnji lovaca su bili avioni MiG-31, Severne flote. Na snimku se vidi da su bili naoružani raketama klase „vazduh-vazduh“ R-33.
Dužina leta ruskih bombardera iznosila je oko 15 sati. Posade su u vazduhu punile gorivo.
Kako se naglašava, avijacija dalekog dometa redovno izvodi letove iznad neutralnih voda Arktika, Atlantika, Crnog i Baltičkog mora, kao i Pacifika – sve u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala