- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Boris Subašić, novinar - Srpskim stazama po Svetoj zemlji I Dok anđeli spavaju

Pratite nas
Gost prvog dela večerašnje emisije „Dok anđeli spavaju“ autorke Marine Rajević Savić je novinar „Večernjih novosti“ Boris Subašić koji je svoje putopise o pohodu po Svetoj Gori pretočio i u knjigu. Njegova nova knjiga o Svetoj zemlji „Idi za sobom“, koja se bavi tragovima srpskih putnika na stazama Svete zemlje, tek je ugledala svetlost dana.
„Kad čuješ poziv - pođi za sobom – a ne dobijaš ga telegramom ili u luksuznom pakovanju počne da ti se vrti u glavi. Na jednom parkingu pored Kraljeva i danas postoji put koji je povezivao Mesopotamiju i Egipat. Shvatim da spavam na istom mestu gde je spavao verovatno i Avram, i Sveti Sava,“ kaže između ostalog gost emisije.
Subašić govori i o tome ko je bio Avram, da li živimo u velikoj tajni, koliko ljudi čine gluposti i da li se, kako je rekao, na to „Bog uhvati za glavu i samo se okrene“.
Emisiju Sputnjika „Dok anđeli spavaju“, koja se emituje subotom i nedeljom od 21 čas na talasima Radija Studio B, možete da pogledate i na našem kanalu na Jutjubu.
Dok anđeli spavaju - Boris Subašić, prvi deo
Dok anđeli spavaju - Boris Subašić, drugi deo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala