- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rečeno – učinjeno: „Gasprom“ će premašiti plan tranzita gasa preko Ukrajine

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaLogo kompanije "Gasprom" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Logo kompanije Gasprom na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Ruska kompanija „Gasprom“ realizuje plan isporuke gasa u evropska podzemna skladišta, rekao je šef kompanije Aleksej Miler.

„'Gasprom' je usvojio plan isporuke gasa u evropska podzemna skladišta i trenutno ga realizuje. Koriste se različite rute za transport gasa, između ostalog, i preko teritorije Ukrajine. Premašićemo naše obaveze iz tranzitnog sporazuma sa Ukrajinom ove godine. Rečeno – učinjeno“, rekao je Miler, navodi se na zvaničnom nalogu kompanije na Telegramu.

Važeći sporazum o tranzitu gasa između Rusije i Ukrajine, sklopljen na pet godina, predviđa tranzit od po 40 milijardi kubnih metara gasa godišnje u periodu do 2024. godine.
„Gasprom“ je 9. novembra saopštio da je odobrio i počeo da realizuje plan isporuke gasa u evropska podzemna skladišta za novembar, nakon što je završeno pumpanje gasa u ruska skladišta. Ranije je ruski lider Vladimir Putin naložio kompaniji da poveća isporuke gasa u skladišta Austrije i Nemačke, gde „Gasprom“ ima pet podzemnih skladišta gasa.
Gasno čvorište kompanije Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
RUSIJA
„Gasprom“ povećao tranzit gasa u EU preko Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala