- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koliko znate o geografiji Rusije - test i u Srbiji

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije
Ruski ministar odbrane i predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu sa studentima rešava test o poznavanju ruske geografije - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Tradicionalna Međunarodna manifestacija Ruskog geografskog društva „Geografski diktat“ održaće se u nedelju u Rusiji i više od sto zemalja sveta. Provera znanja o geografiji Ruske Federacije održava se i u sedam gradova Srbije, ali i u Republici Srpskoj.
Od kada je 2015. godine prvi put organizovan u Rusiji, Geografski diktat uradilo je 1,8 miliona ljudi širom sveta, a prošle godine znanje o geografiji Ruske Federacije proverila je i posada međunarodne svemirske stanice.
Test u našoj zemlji i regionu organizuje Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji. Znanje mogu da provere svi, ali prednost imaju đaci i studenti.
Kviz je u Srbiji prvi put održan krajem 2017. godine, a najbolji su nagrađeni putovanjem u Rusiju.
Test se sastoji od 30 zadataka podeljenih u tri bloka. Reč je o pitanjima iz oblasti osnovnih geografskih pojmova i termina, drugi blok je usmeren na čitanje geografske karte, a treći na određena geografska znanja do kojih se dolazi na osnovu knjiga i putopisa.
© Sputnik / Kirill Šipicin / Uđi u bazu fotografijaSelo Listvjanka na obali Bajkalskog jezera u Irkutskoj oblasti
Selo Listvjanka na obali Bajkalskog jezera u Irkutskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Selo Listvjanka na obali Bajkalskog jezera u Irkutskoj oblasti
U nedelju 14. novembra u 12 časova Geografski diktat održaće se na Univerzitetu u Banjaluci, u Ruskom domu u Beogradu, u Bajinoj Bašti, Ivanjici, Smederevskoj Palanci, Aleksandrovcu i Brusu.
Svoje znanje o geografiji Rusije moći će da provere i đaci na Kosovu i Metohiji, u Ekonomskoj školi „Jovan Cvijić“ u Štrpcu.
Na čelu Ruskog geografskog društva je ministar odbrane general Sergej Šojgu, koji svake godine i sam proverava svoje znanje, jer smatra da poznavanje sopstvene zemlje i želja za novim znanjem pokazuju kako se čovek odnosi prema svojoj domovini.
Međunarodna manifestacija koju je podržao i ruski predsednik Vladimir Putin ove godine, ako vremenski uslovi dozvole, biće održana na poslednjem kontinentu koji nije osvojila, Antarktiku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala