- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dvanaest ruskih regiona uvelo obaveznu vakcinaciju za starije od 60

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv kovida u Moskvi
Vakcinacija protiv kovida u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Dvanaest ruskih regiona: Sankt Peterburg, Krasnodarski, Stavropoljski i Permski kraj, Republike Baškortostan i Tatarstan, Irkutska, Belgorodska, Amurska i Kaluška oblast, Hanti-Mansijski i Nenecki autonomni okrug – uvelo je obaveznu vakcinaciju za sve stanovnike starije od 60 godina.
U drugim regionima vakcinacija je obavezna za neke kategorije stanovnika, uključujući prodavce, državne službenike, zdravstvene radnike i nastavnike.
U Irkutskoj oblasti je od 15. oktobra uvedena obavezna vakcinacija za različite kategorije stanovništva, među kojima i građani stariji od 60 godina.
Vlasti Sankt Peterburga su u utorak donele odluku o obaveznoj vakcinaciji stanovnika starijih od 60 godina ukazujući da je ova odluka doneta radi zaštite najugroženijih građana, pre svega – starijih osoba i osoba sa hroničnim bolestima.
Ranije je obavezna vakcinacija za starije uvedena u Permskom i Stavropoljskom kraju, Republikama Baškortostan i Tatarstan, Irkutskoj, Amurskoj, Belgorodskoj i Kaluškoj oblasti, Hanti-Mansijskom i Neneckom autonomnom okrugu.
U gotovo svim ostalim regionima Rusije vakcinacija protiv virusa korona je obavezna za određene kategorije građana. Uslov se uglavnom odnosi na one koji rade sa stanovništvom – policiju, zdravstvene radnike, zaposlene u trgovini i nastavnike. U Kubanju i na Krimu mora da biti vakcinisano najmanje 80 odsto zaposlenih u hotelima, a u nizu regiona moraju da se vakcinišu i zaposleni u medijima.
Međutim, u pojedinim regionima kao što su Čeljabinska oblast i Ingušetija vakcinacija se samo preporučuje, dok stariji od 60 godina moraju da budu u samoizolaciji.
U Rusiji je od početka pandemije registrovano 8.952.472 zaraženih virusom korona, od kojih je ozdravilo 7.687.317, dok je 251.691 osoba preminula. Kako navode lokalne vlasti, u mnogim regionima najčešće obolevaju penzioneri.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala