Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dodeljena pomoć najugroženijim srpskim porodicama iz Štrpca

© Foto / Sputnjiku ustupio Uroš StaletovićDodeljivanje pomoći najugroženijim srpskim porodicama iz Štrpca
Dodeljivanje pomoći najugroženijim srpskim porodicama iz Štrpca - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Fondacija „Dajana Paunović“ i NVO „Primo la toleranca“ iz Štrpca dodelili su pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama u ovoj srpskoj opštini. Deca iz ovih porodica dobila su pomoć u vidu tablet uređaja, dečje garderobe i sredstava za higijenu.
Danas smo sa ovim mališanima doživeli i suze i smeh i radost i to je ono što daje pun smisao svemu što zajednički radimo kako bismo im omogućili budućnost koju zaslužuju", izjavila je Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije.
Pored Fondacije i organizacije „Primo la toleranca“, akciju su pomogli kompanija „Komtrejd“ iz Beograda koja je donirala tablete za najugroženiju decu sa ovog područja, kao i Centar za socijalni rad čiji su predstavnici pomogli u odabiru porodica kojima je pomoć najpotrebnija.
„Posebno nam je zadovoljstvo što smo ovoj deci omogućili da dobiju ono što im je neophodno, uključujući i opremu za IT opismenjavanje, što će bar malo doprineti njihovom ukupnom obrazovanju i poboljšanju šansi za srećniju budućnost koju zaslužuju", istakla je Paunovićeva.
Prilikom posete ugroženim srpskim porodicama Snežana Savić ispred NVO „Primo la toleranca“ poručila je da je ovo tek početak zajedničkih akcija ovih partnerskih organizacija.
Članovi porodica koje su dobile pakete nisu krili radost i zadovoljstvo zbog posete, a donatori su poručili da su suze-radosnice neke od dece dovoljna satisfakcija da ubuduće još više rade kada je u pitanju pomoć socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala