- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarska optužila Tursku da pokušava na izborima da progura proturskog kandidata

© Flickr / ResoluteSupportMediaBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu, zamenik predsednika stranke VMRO BND Angel Džambaski izrazio je negodovanje zbog kampanje koja se vodi u susednoj Turskoj uoči izbora u Bugarskoj.
Prema njegovim rečima, građani koji su preselili iz Bugarske u Tursku pozivaju se preko turskih medija i društvenih mreža da glasaju za proturskog kandidata kako bi zemlja mogla da promoviše svoje interese u Bugarskoj.
Džambaski napominje da proturska stranka „Pokret za prava i slobode“ planira da iskoristi svoj „provereni metod“ i organizuje dnevno „turističko putovanje“ u Bugarsku za one koji žive u Turskoj kako bi posetili biračko mesto.

„Mi iz VMRO već dugi niz godina upozoravamo da Turska nije evropska zemlja. Tursku predstavlja jedan čovek koji je i vodi – diktator kome je u interesu samo da progura sopstvene geopolitičke ciljeve. Bugarska nije turski vilajet. Bežite iz bugarske Skupštine“, rekao je on.

Podsetimo, na izborima koji će se održati 14. novembra u Bugarskoj učestvovaće i lider proturske stranke „Pokret za prava i slobode“ Mustafa Karadaj koji je, prema poslednjim anketama, na trećem mestu po mišljenju ispitanika. Stranka VMRO je i ranije optuživala protursku partiju za manipulisanje izborima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala