- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ruskinje će pobediti – i to se mnogima neće svideti“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaJevgenija Medvedeva
Jevgenija Medvedeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Predstojeće Zimske olimpijske igre će biti nova velika prilika da Rusija pokaže svoju dominaciju, to najavljuje nekadašnji selektor nacionalnog tima u umetničkom klizanju Aleksandar Vedenjin koji navodi da ruske pobede neće biti drage svima.
U sklopu priprema za Zimske olimpijske igre održana su takmičenja u Finskoj i Budimpešti, a u okviru pratećeg seminara govorio je Vedenjin, bivši selektor, a sada sudija.
„Pripreme su u toku, a Ruskinje će pobediti. I mnogima se to neće svideti. Politike je bilo i uvek će je biti u sportu, ali tračare pune mržnje i zavisti ne bi trebalo da budu deo toga. Želeo bih da im poručim da se bave svojim poslom, a ne da ulaze u svet umetničkog klizanja. Povrh svega, naše devojčice od 15 do 17 godina, koje mrzite, čitaju vaše gluposti, ali to ne utiče na njih“, naveo je Vedenjin.
Kako je istakao, mladi sportisti i sportistkinje obično se ne obaziru na takve kritike, ali...
„Treneri moraju da budu razumni i da preuzmu odgovornost. Deca ponekad ne spavaju, ne jedu, ponekad reaguju nervozno na glupa pitanja. Najvažnije je da razumeju šta je njihov zadatak, a to je da se ispune zahtevi trenera. Prvo mesto i mnogo svetskih rekorda, ali sa loše izvedenim skokom, jednako je neispunjenom zadatku. Kako se bude približavalo takmičenje, tenzija će rasti, a ako naši treneri budu zdravi i spremni, takvi će biti i takmičari“, zaključio je Vedenjin.
Zimske olimpijske igre startovaće 4. februara i trajati do 20. u Pekingu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala