- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„U Evropi je malo drugačije...“: Amerikanci upoznali „strašnog Obradovića“ /video/

© Foto : ABA liga / Partizan NIS / Dragana StjepanovićŽeljko Obradović – trener Partizana
Željko Obradović – trener Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Poznati američki medij „Hupshajp“, koji se pretežno bavi NBA košarkom, odlučio je da edukuje pratioce na društvenim mrežama legendarnim tajm-autima trenera Partizana Željka Obradovića.
Košarka u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi dosta se razlikuje, a sigurno jedna od najvećih disproporcija jeste u odnosu između trenera i najvećih zvezda, kao i u držanju tajm-auta.
Iako Evropa teži ka NBA, što nužno nije uvek dobro, na Starom kontinentu i dalje su sve utakmice od velikog značaja, te je otud i tenzija na utakmici veća, pa su i reakcije trenera žustrije.
U NBA retko ćete videti da trener tokom ligaškog dela povisi ton na košarkaša, takve situacije gotovo da ne postoje, a kako Amerikanci ne prate evropsku košarku, onda im je ovakav video snimak, kakav je podelio „Hupshajp“, na neki način edukacija i upoznavanje sa košarkom na ovim prostorima.
Video prilog se zove „Željko Obradović je 'strašan' na tajm-autima“, a u njemu su neki čuveni tajm-auti kada se legendarni srpski teniser 'istresa' na košarkaše.
Prilog sadrži čuveni tajm-aut na kom Obradović psuje Điđija Datomea, zatim gde deli lekciju Kostasu Slukasu...
Zanimljivo je ispratiti i reakcije Amerikanaca na ovaj video, pošto su mnogi šokirani, ali tu su Evropljani da im objasne da je Obradović najveći trener i da sve što radi, radi s razlogom i povodom.
Obradović se ove sezone vratio u Partizan i za sada mu ide odlično, a njegova ekipa je tek u sredu, 10. novembra doživela prvi poraz u sezoni u svim takmičenjima.
On se dogodio na gostovanju Andori u Evrokupu, a tokom tog meča viđen je jedan karakterističan tajm-aut popularnog ŽOC-a.
Kako izgleda kad Željko Obradović viče na vas uverite se sami...
Zvezda na pogon Voltersa i Kalinića slavila u Zadru
Bogdan pogađao, pa zakazao kad je najpotrebnije /video/
Jokić uništio Hjuston, pa „spustio rampu“ za pobedu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala