- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Smanjeno pumpanje gasa u Nemačku preko gasovoda „Jamal-Evropa“

© Sputnik / Ivan Rudnev / Uđi u bazu fotografijaGasna kompresorska stanica
Gasna kompresorska stanica  - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Pumpanje gasa preko gasovoda „Jamal-Evropa“ ka Nemačkoj u četvrtak ujutro smanjilo se za više od trećine – na oko 700 hiljada kubnih metara na sat, sledi iz podataka nemačkog gasnog operatora „Gaskejd“.
Pumpanje je od 8 do 9 časova po moskovskom vremenu (6-8 časova po srednjoevropskom) iznosilo 695 hiljada kubnih metara, što je za trećinu manje nego u poslednjim satima prethodnog gasnog dana (završava se u 8 po moskovskom vremenu), kada je iznosilo oko milion kubnih metara. Maksimalni nivo pumpanja u sredu je iznosio 1,47 miliona kubnih metara na sat.
Istovremeno su isporuke „Gasproma“ preko Ukrajine na nivou od srede i iznose 109 miliona kubnih metara.
Gasovod „Jamal-Evropa“, zajedno sa „Severnim tokom“ i ukrajinskim gasnim transportnim sistemom, jedan je od glavnih pravaca isporuke ruskog gasa Evropi. Gasovod dužine više od dve hiljade kilometara prolazi kroz teritorije četiri zemlje: Rusije, Belorusije, Poljske i Nemačke i može da pumpa do 33 milijarde kubnih metara gasa godišnje.
Eksperti su očekivali povećanje isporuka preko ove izvozne rute u vezi sa planovima „Gasproma“ da počne sa obnavljanjem rezervi u evropskim podzemnim skladištima gasa nakon završetka punjenja skladišta u Rusiji 8. novembra.
Objekti gasovoda Jamal - Evropa - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SVET
Povećane isporuke iz Rusije: Cena gasa u Evropi pala ispod 800 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala