- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Počela treća faza ispitivanja vakcine za adolescente

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik lajt"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik lajt  - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
U Moskvi je počela treća faza kliničkog ispitivanja vakcine protiv kovida 19 za maloletnike „Sputnjik M“, u kojoj će učestvovati tri hiljade osoba uzrasta od 12 do 17 godina, izjavila je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova.
Ona je podsetila da su ovog leta u dve moskovske dečje bolnice počele prva i druga faza kliničkih ispitivanja koja će trajati godinu dana.
„Preliminarni rezultati nam omogućavaju da donesemo zaključak o efikasnosti i bezbednosti vakcine. Na osnovu posmatranja maloletnika u prve dve faze, Istraživački centar za epidemilogiju i mikrobiologiju ‘Gamaleja’ doneo je odluku o dozi vakcine ‘Sputnjik M’ za maloletna lica. Vakcinacija će se sprovoditi u dve faze vakcinom ‘Sputnjik M’ – to je ista dvokomponentna vakcina ‘Sputnjik Ve’ (Sputnik V) za lica starija od 18 godina, ali u manjoj dozi – 1/5 doze za odrasle“, objasnila je Rakova.
Krajem oktobra direktor Centra Aleksandar Gincburg izjavio je da se uskoro očekuje registracija dečje vakcine protiv virusa korona.
Ampule sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
RUSIJA
Posle „Sputnjika Ve“ stiže i „Sputnjik M“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala