- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija niti je planirala niti planira invaziju na Ukrajinu

© Sputnik / Ilja Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik
Ruski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Rusija ne planira vojnu invaziju na teritoriju Ukrajine, saopštio je novinarima zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.
„Niti je planirala niti planira, osim ako nas Ukrajina ili neko drugi ne isprovocira ili ako dođe u pitanje zaštita našeg nacionalnog suvereniteta“, izjavio je Poljanski.
„Jer, mnogo pretnji dolazi od Poljske. Ne zaboravite američke ratne brodove u Crnom moru, koji se veoma provokativno ponašaju. Vrlo teško je iz dana u dan izbegavati direktnu konfrontaciju u Crnom moru“, ukazao je on.
Kako je naveo, Rusija ima pravo da koncentriše svoje snage gde joj padne na pamet – na svojoj teritoriji.
Komentarišući današnji let ruskih vojnih aviona iznad Belorusije, on je saopštio da je u pitanju reakcija na gomilanje snaga na poljsko-beloruskoj granici.
„Mi imamo obaveze u okviru saveza Rusije i Belorusije, u okviru ODKB. Ako se povećavaju snage na granici sa Belorusijom, mi moramo da reagujemo“, rekao je on.
On je objasnio da su u pitanju samo izviđački letovi.
Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.
Veliki desantni brod Novočerkask i helikopteri Mi-8 na vojnim vežbama Crnomorske flote na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
RUSIJA
Rusija spremna da neutrališe svaku provokaciju na Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala