- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: EU se hvata za sankcionu batinu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Moskva će reagovati ako evropske vlasti uvedu sankcije „Aeroflotu“ zbog situacije sa izbeglicama u Belorusiji, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.
„Naravno da će uslediti neka reakcija. Ali mi se ničemu ne čudimo, jer se stiče utisak da Evropska unija na sve međunarodne probleme umesto da uđe u dijalog sa onima kojih se to zaista tiče, radije se odmah hvata za sankcionu batinu i njome bezumno mlatara“, rekao je diplomata.
Prema njegovim rečima, za rešavanje problema „kojih se EU toliko plaši” nisu potrebna ograničenja, već saradnja i dijalog. Sankcije će „samo suštinski pogoršavati situaciju i stvarati prepreke za samu mogućnost normalnog razgovora“, objasnio je Gruško.
Ranije je agencija Blumberg saopštila da vlasti Evropske unije razmatraju mogućnost uvođenja sankcija ruskoj avio-kompaniji "Aeroflot" u okviru novog paketa sankcija Belorusiji u vezi sa migrantskom krizom na belorusko-poljskoj granici.
Državni granični komitet Belorusije u ponedeljak je saopštio da se na granicu uputila velika grupa izbeglica, uglavnom Kurda. Više od dve hiljade ljudi zaustavilo se ispred ograde od bodljikave žive. Poljske snage bezbednosti ih ne puštaju i presekle su nekoliko pokušaja probijanja preko granice.
Litvanija, Letonija i Poljska optužile su Minsk za stvaranje migrantske krize. Beloruske vlasti negiraju svaku umešanost u krizu. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da Minsk više neće obuzdavati priliv izbeglica u zemlje EU: prema njegovim rečima, zbog sankcija Zapada Belorusija „za to nema ni novca ni snage“.
Ruski senator Vladimir Džabarov - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
RUSIJA
Ruski senator o sankcijama „Aeroflotu“: Moskva bi mogla da zatvori nebo zapadnim avio-kompanijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala