- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusko-ukrajinski Na'Vi srušio snove Balkanaca na turniru koji je oborio rekorde /video/

© Foto : Youtube Screenshot/Matz - CSGO ChannelNatus Vincer proslavlja osvajanje PGL Mejdžora u Stokholmu
Natus Vincer proslavlja osvajanje PGL Mejdžora u Stokholmu - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Tri balkanska igrača popularne video-igrice Kanter-strajk (CS:GO), Nikola Kovač, Nemanja Kovač i Nemanja Isaković, nisu uspeli da osvoje prestižni i rekordno gledani turnir Stokholmu – PGL Mejdžor – pošto je od njihovog G2 bolji bio Na'Vi, tim sačinjen od ruskih i ukrajinskih igrača.
Bosanskohercegovački igrači Nikola „Niko“ Kovač Nemanja „Hanter“ Kovač, ali i Srbin Nemanja „Neksa“ Isaković, su, uz Francuze Odrika „Džeks“ Žaga i Fransou „Amanek“ Delonea, izgubili finale sa 2-0 u mapama od Natus Vincera (Na'Vi) i najboljeg igrača planete Aleksandra „s1mple" Kostileva.
Ovo je bila prva Mejdžor (turnir sa najvećim prestižem u kanteru) titula za pomenutog „s1mple“-a, po mnogima najboljeg CS:GO igrača svih vremena, a Na'Vi je uspeo da postane prvi tim u istoriji mejdžora koji je isti osvojio bez izgubljene mape (10-0).
Pored Kostileva, titulu za Na'Vi doneli su još jedan Ukrajinac Valerij „b1t“ Vahovski, ali i tri Rusa – Denis „elektronik“ Šaripov, „Kirilj „Bumidž“ Mihajlov i Ilija „Perfekto“ Zalutskij.
Na'Vi je poveo sa 1-0 osvojivši ejnšnt, mapu koji je izabrao G2, da bi zatim napravio veliki preokret na svom piku njuku, gde je uspeo da nadoknadi ogromni zaostatak od 14-8.
G2 je mogao da praktično zagarantuje pobedu prilikom jedne runde u kojoj su imali dva na dva situaciju u svoju korist, ali je „Niko“ promašio zicer na „s1mple“-u. Posle toga Na'Vi je uspeo da uvede drugu mapu u produžetke, a onda i završi posao.
Vredi istaći da je PGL Mejdžor oborio sve rekorde u gledanosti CS:GO-a sa 2,57 miliona gledalaca, te da je ovo bio prvi Mejdžor još od 2019. godine i dolaska virusa korona.
Na kraju, MVP je definitivno bio „s1mple“ sa 72 ubistva i 41 smrti (+31), a najbolje su ga pratili „elektronik“ sa +8 i „b1t“ sa +7.
Na drugoj strani jedini pozitivan je bio „Niko“ sa +2, koji je i pored nesrećne greške na njuku bio najbolji igrač svoje ekipe bez ikakve dileme, te još jednom pokazao da je verovatno među tri najbolja igrača na planeti.
Srbin sa „krova“ Evrope za Sputnjik: Da mi je neko rekao...
EA gubi ekskluzivno partnerstvo od FIFA – objašnjeno i zašto
Putin čestitao ruskim gejmerima na osvajanju Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala