- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Rad tri ministra nezadovoljavajući /video/

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Vlada Crne Gore dobila je bezrezervnu podršku za nastavak svog puta, izjavio je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da ima ministara sa čijim radom nije zadovoljan.
Krivokapić je, na konferenciji za medije u Vili Gorica, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, saopštio da se priprema analiza na osnovu koje će imati uvid kako je koje ministarstvo radilo.
Na pitanje da li neko od ministara zaslužuje da bude smenjen, Krivokapić je odgovorio potvrdno, navodeći da su u pitanju tri ministra koja nije želeo da imenuje.
„Ono što je najznačajnije je da ova Vlada ima jasnu viziju koja je nedvosmisleno okrenuta budućnosti“, poručio je Krivokapić.
Krivokapić je naveo da je sa Eskobarom razgovarao i o korupciji, prenele su „Vijesti“.
„Rezultati koji je vlada ostvarila pokazuju da možemo da budemo mesto bez korupcije i da kriminal svedemo na minimum“, kazao je Krivokapić.
Crnogorski premijer je dodao da je sa američkim partnerima dogovoren Jadransko-jonski put, a sa EU završetak autoputa Bar-Boljare.
„Ključni zaključci su — auto-put Podgorica-Boljare u dogovoru sa Srbijom biće završen verovatno do decembra 2027. godine. Do kraja 2024. godine ćemo zatvoriti sva poglavlja, a 2025. možemo postati sledeća članica EU“, naglasio je Krivokapić.
Upitan da li je Eskobar imao konkretne zahteve kada je kadrovska politika u pitanju, Krivokapić je odgovorio:
„Diplomate profila Eskobara ne bi sebi dozvolili da se u to mešaju. Dogovor o novoj Vladi ne zavisi od mene, već od većine. Prihvatam svaki njihov dogovor. Svaka opcija koja bi išla na nove izbore ili novu vladu je gubljenje novih šest meseci“.
On je rekao i da će insistirati da izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom dešavanja na Cetinju 5. septembra bude javan.
Crna Gora i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
REGION
SAD zabrinute i zbog popisa u Crnoj Gori
Gabrijel Eskobar - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
REGION
Eskobar: Amerika zabrinuta zbog Crne Gore
Nebojša Medojević - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
REGION
Medojević: Eskobar tražio od Đukanovića da se povuče
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala