- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Žele objašnjenje: Pentagon zabrinut zbog ruskih trupa kod granice sa Ukrajinom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPripadnici oružanih snaga Ruske Federacije
Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Američki vojnici sa zabrinutošću prate povećanu koncentraciju ruskih trupa kod granice sa Ukrajinom, te bi želeli da Rusija objasni svoje namere, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

„I dalje pratimo neobičnu vojnu aktivnost unutar granica Rusije, ali u blizini granica Ukrajine. I dalje smo zabrinuti zbog toga. Pozivamo Rusiju da razjasni svoje namere i da se pridržava Minskih sporazuma“, rekao je Kirbi, istakavši da bi američke vlasti želele da Moskva pruži „transparentne i iskrene“ odgovore na tu temu.

Kako je dodao, Sjedinjene Američke Države ne bi želele da dođe do destabilizacije u regionu.
Komentarišući izjavu portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove koja je rekla da SAD i NATO formiraju multinacionalnu grupu u Crnom moru, što destabilizuje situaciju kod granica Rusije, Kirbi je odgovorio da će Pentagon sprovoditi operacije onako kako bude smatrao da treba.

„Sprovodimo operacije sa saveznicima iz NATO-a i, naravno, jednostrano, videli ste to. Nastavićemo da letimo, plovimo i delujemo u međunarodnom vazdušnom i morskom prostoru kako budemo mislili da treba... Dok sada razgovaramo, u Crnom moru se nalaze dva broda američke Ratne mornarice. Mislim da je to važan princip za koji se treba zalagati“, konstatovao je Kirbi.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
RUSIJA
Zaharova: SAD i NATO destabilizuju situaciju na Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala