- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: SAD i NATO destabilizuju situaciju na Crnom moru

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i NATO stvaraju multinacionalnu grupu na Crnom moru, što destabilizuje situaciju u blizini granica Rusije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Ovi koraci Sjedinjenih Američkih Država vode ka stvaranju multinacionalne grupe oružanih snaga, destabilizujući situaciju u crnomorskom regionu u neposrednoj blizini ruskih granica“, rekla je Zaharova na brifingu, komentarišući informacije da se američki razarač „Porter“ nalazi na Crnom moru od 30. oktobra i dolasku 4. novembra komandnog broda američke mornarice „Maunt Vitni“, kao i letovima američkih strateških bombardera 6. novembra – 100 kilometara od ruske granice.
Ranije je američka Šesta flota saopštila da su brodovi otišli na Crno more kako bi vežbali zajedničke operacije sa saveznicima i partnerima u NATO-u u regionu.
U oktobru je razarač američke mornarice „Čejfi“ pokušao da naruši rusku državnu granicu u Japanskom moru, ali je bio primoran da se povuče pod pritiskom velikog protivpodmorničkog broda „Admiral Tribuc“. Pre toga je u junu rusku državnu granicu na Crnom moru narušio britanski razarač „Defender“, kojeg su zajedničkim naporima flote i avijacije proterali iz ruskih teritorijalnih voda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala