- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zaev se predomislio – ostaje na funkciji

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Makedonski premijer i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će ostati na toj funkciji kako bi pomogao da se održi parlamentarna većina i eventualno je povećao.
Zaev, koji je nakon rezultata lokalnih izbora podneo ostavku 31. oktobra, rekao je nakon sednice Glavnog i Izvršnog odbora SDSM, održane u utorak uveče, da je taj Odbor predložio da se ostavka odloži, kao i da je posvećen procesu očuvanja parlamentarne većine, prenosi Telma.
"Nemam šta drugo da dodam, jer je predsednik Odbora saopštio odluke i odgovorio na sva pitanja. Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, da ugrozi proces evrointegracija, naravno da je važno jer smo i dalje u vremenu pandemije, energetske krize, odgovornost svakog građanina ali i političara i dalje postoji", rekao je Zaev.
On je rekao i da se nada da će se parlamentarna demokratska većina stabilizovati, pre svega, jer je orijentisana ka evroatlantskom putu i multietničkom društvu kao i ka održavanju dobrosusedskih odnosa i pozitivnih reformi.
"Dani su pred nama, videćemo", rekao je Zaev, a preneo Tanjug.
O političkom zemljotresu koji je nastao u Severnoj Makedoniji nakon lokalnih izbora u emisiji „Prorok“ govorio je Dušan Proroković:
Zoran Zaev podnosi ostavku na mesto premijera Severne Makedonije posle lokalnih izbora - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
REGION
Zoran Zaev podneo ostavku na mesto premijera Severne Makedonije
Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
REGION
Da li je Zoran Zaev završio karijeru: Kraj, ali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala