- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina zapretila Belorusiji nepopravljivim posledicama ukoliko zvanično prizna Krim

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaProtest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija
Protest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Ukoliko Belorusija zvanično prizna Krim ruskom teritorijom, to će dovesti do nepopravljivih posledica, rekao je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.
Komentarišući izjavu šefa beloruske diplomatije Vladimira Makeja koji je rekao da Belorusija razume da je Krim sada ruska teritorija, Nikolenko je naglasio da Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine polazi od toga da Belorusija zvanično i dalje podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine u okviru međunarodno priznatih granica.

„Promena pristupa Belorusije u cilju dejure priznanja privremeno okupiranog Krima teritorijom Rusije dovešće do nepopravljivih posledica po ukrajinsko-beloruske odnose“, naglasio je portparol, prenosi agencija „RBK-Ukraina“.

Nikolenko se nada da u Minsku razumeju pitanje pripadnosti Krima i da neće dopustiti korake koji su u suprotnosti sa normama međunarodnog prava.
Ranije je ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej u intervjuu za Sputnjik rekao da stav Belorusije o Krimu ostaje isti kao i pre, te da beloruska strana „u stvarnosti razume da je Krim sada ruska teritorija“.
Ranije je Lukašenko rekao da će Belorusija priznati da je Krim deo Rusije kada „poslednji ruski oligarh" počne da isporučuje na poluostrvo svoje proizvode.
Zastave Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Belorusiju ništa ne sprečava da prizna Krim delom Ruske Federacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala