- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina predlaže nemačkim poslanicima: Vodite migrante svojoj kući

© Sputnik / Viktor ToločkoMigranti na belorusko-poljskoj granici
Migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Sekretar Saveta za bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO) Aleksej Danilov odgovorio je na predlog nemačkog eksperta da se nelegalni migranti iz Belorusije rasporede u Ukrajini, te je predložio nemačkim poslanicima da ih povedu svojoj kući.

„Mi u Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu smo razmotrili tu izjavu gospodina Šmida. Imamo predlog za socijaldemokrate Nemačke da povedu po dva, tri, pet migranata kući – ako je malo mesta u Bundestagu, neka ih vode svojoj kući“, rekao je Danilov, komentarišući predlog stručnjaka za spoljnopolitička pitanja frakcije Socijaldemokratske stranke u nemačkom Bundestagu Nilsa Šmita da Ukrajina preuzme migrante sa poljsko-beloruske granice.

Danilov je upitao iz kog razloga bi Ukrajina trebalo da preuzme migrante, ako bi njima trebalo da se pozabavi nemačka strana.
„Čudno je kada nam Nemci govore šta da radimo povodom toga“, ogorčen je sekretar SNBO.
Istovremeno je poručio da će Ukrajina adekvatno delovati u slučaju da se ponovi situacija kada su nelegalni migranti probili belorusko-poljsku granicu.
„U slučaju probijanja granice, algoritam delovanja će biti adekvatan, u skladu sa našim zakonom. Snaga i sredstava će biti više nego dovoljno. Razgovarali smo o tom pitanju“, rekao je Danilov.
Ranije je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Denis Monastirski izjavio da će u slučaju scenarija „veštačkog“ kretanja migranata ka granici njegove zemlje reakcija snaga bezbednosti biti oštra.
Situacija na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SVET
Stižu migranti na granicu Belorusije i Poljske, Merkelova traži od Putina da utiče na Lukašenka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala