Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novi ambasador Francuske predao akreditive predsedniku Srbije

CC0 / piksabej / Zastava Francuske
Zastava Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Novi ambasador Francuske u Republici Srbiji, Pjer Košar, predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću na svečanoj ceremoniji organizovanoj u Palati Srbije.
Dvojica sagovornika su pozdravili veoma povoljan bilateralni kontekst u kome se odigrava imenovanje novog ambasadora i založili se da dalje razvijaju odličnu bilateralnu političku i ekonomsku dinamiku koja postoji između naše dve zemlje, posebno od posete predsednika Emanuela Makrona Srbiji, 15. i 16. jula 2019. godine.
Razgovarali su o preuzetim obavezama na najvišem nivou, u oblasti bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, posebno o uključivanju Francuske kao strateškog partnera u izgradnju metroa, kao i o kulturnoj razmeni i frankofoniji.
Ambasador je potvrdio spremnost Francuske agencije za razvoj da značajno poveća svoje angažovanje u Srbiji. Tokom razgovora o izazovima vezanim za Srbiju i njeno okruženje, francuski ambasador je podsetio na ličnu posvećenost predsednika Republike Francuske regionalnoj stabilnosti, navodi se u saopštenju francuske ambasade.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala