- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Povećan broj letova NATO aviona iznad Crnog mora

CC BY 2.0 / aceebee / Flickr / Avion američke mornarice Boing P-8A Posejdon
Avion američke mornarice Boing P-8A Posejdon - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Izviđačka avijacija NATO-a povećala je broj letova duž ruske granice iznad Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Oružane snage Rusije nastavljaju da prate situaciju u crnomorskom regionu. Tokom poslednja 24 sata izviđačka avijacija država-članica NATO-a značajno je povećala intenzitet letova duž granica Rusije u crnomorskom regionu“, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu odbrane su saopštili da su na radarima pratili američki avion E-8S iznad Crnog mora. Pored njega, juče su primećena još tri izviđačka aviona država-članica NATO-a.
Kako su pojasnili u Ministarstvu odbrane, reč je o strateškom, izviđačkom avionu RC-135, Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo sa aviobaze na ostrvu Krit u Grčkoj i približio se ruskoj granici na 30 kilometara. Drugi avion je P-8A „Posejdon“ koji je poleteo sa aviobaze na Siciliji (Italija), približio se ruskoj granici na 70 kilometara. Treći je bio francuski izviđački avion S-160G „Gabrijel“ koji je poleteo sa aviobaze u Rumuniji i približio se državnim granicama Rusije na 30 kilometara.

„Još jedan strateški izviđački avion U-2, Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo iz Velike Britanije, primećen je iznad teritorije Ukrajine. On se približio granici Rusije na udaljenosti od oko 60 kilometara“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Američki lovac F-35 - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
RUSIJA
NATO tvrdi: Norveški lovci presreli veliku grupu ruskih vojnih aviona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala